Køkkenlåger og -fronter

Køkkenlåger og fronter leveres i mange kvaliteter og til meget forskellige priser. De låger og fronter, vi viser herunder, er kvalitetslåger, der er nemme at vedligeholde og med lang, problemfri levetid. Alle vore køkkenlåger og skuffefronter produceres efter mål, og vi monterer altid nye hængsler med soft-close på dine nye låger, så de lukker blidt og lydløst.

Køkkenlåger og skuffefronter med Mikro- og Fenix laminat produceres i Danmark på en kerne af spånplade med pålimede kanter. Vi kan selvfølgelig også levere lyslister, sokler og frie sider.
 
Køkkenlåger med foliebelægning produceres i Sverige på en kerne af MDF, som fræses til den ønskede facon – se muligheder herunder.

Vi kan også levere lyslister, sokler, frie sider og åbne reoler i folie som fronterne. De kan endda levere korpus efter mål – så det er muligt at udskifte eller tilføje køkkenskabe, så det passer med de eksisterende mål i køkkenet.

Prismæssigt er køkkenlåger og -fronter i mikrolaminat de billigste og fås nu i farver og kvalitet, der matcher de dyrere løsninger. De efterfølges af fronter med folie. Fronter i Fenix laminat er dyrest. I forhold til holdbarhed er de dyre låger også de stærkeste, men du vil ikke få problemer med nogen af de viste de første 15-20 år – med mindre du har et uheld med kogende olie, en lågespisende hund eller lignende – og skulle uheldet være ude kan man altid få en erstatningslåge.

Omkostninger som administration, fragt og montage er de samme i alle tilfælde, så selv om de dyreste køkkenlåger koster mere end dobbelt så meget som de billigste, er prisforskellen på den samlede løsning ikke voldsom – med mindre det drejer sig om rigtig mange låger. Du aftaler med konsulenten du hvilke løsninger, du foretrækker.

OVERFLADETYPER

LAMINAT

Laminat er mange lag papir presset sammen og limet under stort tryk. Øverst lægges et lag melanin, der giver den hårde og slidstærke overflade.
Til låger og fronter bruger vi Fenix laminat, der udmærker sig ved at have en særlig overflade, hvor fedtfingre og pletter ikke ses.
Lågerne leveres med en kant af træ eller ABS-plast, der har samme farve og struktur som laminatet.
Hvis du ønsker integreret greb, produceres lågen med en trækant i eg eller valnød, hvor grebet indfræses. Billedet viser en laminatlåge med integreret greb i valnød.
Glatte låger monteres med et udvendigt greb, hvor der utallige valgmuligheder.

Lågetyper

Laminatlåger med integreret greb, kan leveres med trækant i eg, valnød og sortbejdset eg.
Laminatlåge med ABS-kant i samme farve som lågen. ABS-kanten er robust og slidstærk.
Plan låge med kant i massivt træ i træsorterne eg, valnød, bøg, kirsebær, mahogni og ask. Kanten kan fræses i forskellige former.

Fenix laminat - pletfrit og rengøringsvenligt

FOLIE

Folielåger består af en MDF-plade med en kraftig og robust foliebeklædning, der er varme- og vakumlimet  på en formfræset MDF-plade med hvid melamin på bagsiden

Folien er slidstærk, rengøringsvenlig og et super godt alternativ til eksempelvis malede låger.

Da det er muligt at fræse grundpladen inden folien pålægges, kan lågerne kan leveres i mange udformninger og farver. 

Klik på de enkelte typer for at se farvemuligheder og billeder fra køkkener, hvor modellerne fra Norddesign Kök er monteret.

Billedet viser et køkken monteret med låger og fronter i modellen Solid og farven Black velvet

Lågetyper

Solid
Markant
Fas
Ark
Intro
Elegance
Sober minimal
Robust minimal

Farver

MIKROLAMINATLÅGER

Mikrolaminat belagte spånplader (”melamin”) med ABS kantbånd er markedets mest konkurrencedygtige køkkenlåge fra dansk producent.

Mikrolaminat findes  i mange farver med glatte eller strukturerede overflader, der kan være ensfarvede eller ligne eksempelvis træ- eller beton. Dekor Perfect Sense er eksempelvis et prisbilligt alternativ til køkkenlåger med Fenix laminat.

Kanter i 0,8 mm ABS i samme farve som melaminen. Kanter kan også leveres i finerlook, sort samt alulook og bøg .

 ABS-kanten er slidstærk og rubust og beskytter lågens melaminbelægning mod stød og slag på kanterne.

Billedet viser et køkken monteret med låger og fronter i Pistacie green. Herunder kan du se de forskellige typer mikrolaminat.

Mikrolaminat

Hvid, højglans
Hvid
Antrazit grå
Akacie
Hvid ask
Dusty grey
Almue grå
Laseret ask
Pistacio green
Pearl grey
Beige
Dark Taupe

Mikrolaminat Dekor

Dekor kaldes også “feel wood” . Det ligner og føles fuldstændig som træ eller, som sidste låge, beton. Produceres i 19 mm spånplade. Kanter i 0,8 mm ABS samme farve som som dekor. Kanter kan også leveres i x-finer, sort samt alu look og bøg (de sidste to er i 2 mm).

Børstet hvid eg
Børstet antik eg
Børstet eg natur
Halifax hvid eg
Vincenza eg
Sephia eg
Sort struktur eg
Beton

Dekor PerfectSense

Dekor PerfectSensor udmærker sig specielt ved sin specielle matte (glans 3-5) og “non-fingerprint” overfladen, hvor du ikke ser pletter og fedtfingre. 

Køkkenlåger og -fronter med Dekor PerfectSensor er et godt og slidstærkt alternativ til eksempelvis Fenix laminat. Dekor PerfectSensor har samme egenskaber, men til en noget lavere pris.

Dekor-PerfectSense leveres i hvid ensfarvet mat, soft melamin i lågetykkelse 19mm.  Bagsiden er standardmelamin.

Kanter er i 1 mm ABS med farve og finish som fronten eller i anden farve som kontrast.

Lakering af låger

Har du ønske om en helt speciel farve på dine låger er det dog en mulighed. Vi kan få produceret mange modeller i MDF – de kan så efterfølgende lakeres i præcis den farve du ønsker.
Det er ikke den billigste løsning, men en mulighed hvis du har en idé om noget særligt.

Vi har indimellem kunder der spørger, om vi kan lakere deres gamle låger. 
Det kan vi via en aftale med en lokal lakeringsvirksomhed, der er specialiseret på området.
Lågen slibes, grundes og lakeres. 

Ofte er det lige så dyrt som at investere i nye låger, hvor melamin er et prisbilligt alternativ.